I och med lanseringen av Solelstaden Västberga i slutet på november där bland andra Stockholms stad och Solkompaniet deltog publicerade lokaltidningen Mitt i nyheten. De beskrev att det lokala näringslivet i Västberga och Stockholms stad nu vill ändra på det faktum att taklandskapet i Västberga inte används till någonting och att målet med initiativet är att göra Västberga till Stockholms soleltätaste stadsdel år 2020. Johan Öhnell, VD på Solkompaniet och initiativtagare uttalade sig.

– Det handlar om att tjugodubbla den volym av solel som finns i dag i Västberga, säger Johan Öhnell, vd på Solkompaniet, som tagit initiativ till det hela och som har sitt huvudkontor i området.

Även miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP) stödjer uttalade sig till stöd för initiativet.

– Vi måste alla jobba tillsammans för klimatet, säger Katarina Luhr som betonar att Stockholm ska vara fritt från fossila bränslen 2040, säger hon i en kommentar.

Det är glädjande att så många fastighetsägare och hyresgäster deltog, bland andra Bring, Stockholmshem, OKQ8, Fastpartner, Castellum, Hemsö och Widrikssons Åkeri samt att Stockholms stad nu bjudit in till ett uppföljande möte i stadshuset i januari.

Läs hela artikeln på mitti.se.

Kategorier: Nyhet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *