Solcellsanläggningarna som byggs i Västberga blir inte bara fler och fler, de blir även större och större. Det tog inte många månader från det att Malmegårds tog sin anläggning i drift på fastigheten Dagskiftet 8 förrän Väderholmen byggde en ännu större på Elektra 12. En väldigt rolig utveckling som bara kommer att fortsätta, i synnerhet om den kritiserade 255-gränsen höjs. I Väderholmens fall har man byggt ett så-kallat öst-västsystem för att få plats med så mycket effekt som möjligt och totalt hamnade effekten på imponerande 203 kW.

Solkompaniets Lars Hedström med Christer Edstrand hos Väderholmen

När vi träffade Christer Edstrand som är ansvarig för anläggningen från Väderholmens håll i maj lyste solen för fullt. Christer berättade bland annat att man passat på att lägga nytt tätskikt innan installationen för att få en riktigt robust och hållbar lösning. Christer berättade också att man har större planer på gång, vilket vi hoppas få återkomma till i detta forum.

Hur länge anläggningen kommer att vara störst i Västberga återstår att se. Det ryktas om att det är ytterligare anläggningar på gång inom kort.

Kategorier: Nyhet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *