2019 var ett år när solelkapaciteten i Västberga mer än fördubblades. Tre nya anläggningar togs i drift och sist ut var DHL:s anläggning på Drivhjulsvägen. Anläggningen är den största just nu i Västberga och ligger på 255 kW vilket är gränsen för att producera solel utan att behöva betala energiskatt. Installerade kapaciteten är nu uppe i nästan 1 MW vilket innebär 148 W/capita, mer än den ledande kommunen i Sverige hade i slutet av 2018.

Strax efter nyår invigs också nya idrottshallen i Västberga. Även den med 66 kW solceller. Det blir den 7:e stora kommersiella solcellsanläggningen i Västberga.

Vi önskar alla deltagare i Solelstaden god fortsättning och ett gott nytt år. Vi ser fram emot ett spännande 2020 då vår målsättning att bli soltätaste stadsdelen i Stockholm ska realiseras. Vi kommer också fortsätt med olika arrangemang. Bland annat kommer vi att börja ordna ”solcellssafari”, heldagsutbildningar där föreläsningar varvas med studiebesök på några av de fina anläggningar vi har i stadsdelen. Anmäl gärna intresse redan nu genom att mejla till marten.lind@solkompaniet.se.

255 kW solceller fördelat på 864 paneler på DHL i Västberga


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *